Sałatka szpinakowa z łososiem i gruszką

IMG_3535

Wersja sałatki szpinakowej, tym razem z rybą i dodającą słodyczy konferencją 🙂 Gruszką oczywiście! Do tego niezastąpiony sos z musztardą miodową.

 

 

 

 

IMG_3536fb

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 3 garście szpinaku
  • 1 dojrzała gruszka konferencja
  • plastry wędzonego łososia

Sos:

  • łyżka musztardy miodowej
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka miodu

Wykonanie:

Szpinak umyj, osusz, poukładaj równomiernie na półmisku. Gruszkę umyj, pokrój na niewielkie plasterki, poukładaj na liściach. Łososia pokrój na małe kawałki, porozkładaj na półmisku. Składniki sosu dokładnie wymieszaj, skrop nim przygotowaną sałatkę. Podawaj schłodzoną!

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *