Koreczki z jaj przepiórczych

IMG_3545

Zwykle bazą koreczków jest ser żółty. Tym razem proponuję jako głównego składnika użyć jajeczek przepiórczych.

 

 

IMG_3545fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • jaja przepiórcze
  • plastry wędzonego łososia
  • oliwki czarne
  • oliwki zielone
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży koperek

Wykonanie:

Jaja ugotuj (Uwaga! Jajeczka przepiórcze gotują się krócej niż kurze, wystarczy 5 minut!), zdejmij skorupki. Przekrój na połówki. Pomidorki umyj, oliwki odsącz z zalewy, poprzekrajaj na połówki. Plastry łososia pokrój na małe kawałki. Komponuj koreczki z przygotowanych wcześniej składników, nadziewając na wykałaczki. Na koniec posyp posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *