Sorbet truskawkowo-bananowy

IMG_7388fb

Lato, lody, luuuz… A więc żeby się nie przepracować i mieć coś dobrego na deser, na dzisiejszy upalny dzień przygotowałam deser sorbetowy. Pięć minut roboty i godzinka oczekiwania na wynik. Rezultat przeszedł wszelkie oczekiwania!

 

IMG_7385

 

Składniki:

  • świeże truskawki
  • banany
  • miód

Wykonanie: W wysokim pojemniku dokładnie zblenduj umyte i odszypułkowane truskawki i obrane banany, dodaj miód (w ilości wedle uznania). Przelej do pojemniczków na lody i wstaw do zamrażarki na ok. godzinę. Jeśli po wyjęciu z lodówki sorbet będzie trudno wyjąć z pojemniczków, możesz brzegi oddzielić nożem i dopiero wtedy wyjmować lody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *